2014. december 15., hétfő

Az idei bejgli...


3 diós és 7 mákos készült idén 




A hozzávalók:

A 10 tésztához:

1300 g finomliszt (BL55)
400 g vaj
250 g zsír - sertés
130 g porcukor
5 csipet só
20 g élesztő (friss)
130 g tojássárgája (1 db = 15 gramm)
260 ml 2,8%-os tej


A 3 diós töltelékéhez:

400 g dió (darált)
160 g kristálycukor 
60 g méz - akác
10 g fahéj (őrölt)
120 ml 2,8%-os tej
2 db citrom reszelt héja
2 db narancs héja
szerecsendió (őrölt)
narancshéj - kandírozott
mazsola

A 7 mákos töltelékéhez:

800 g mák (darált)
500 g kristálycukor 
150 g zsemlemorzsa
5 dl víz
2 db citrom reszelt héja
1 késhegynyi szegfűszeg (őrölt)
mazsola
fahéj (őrölt)

A 7-ből 4-be még magozott meggy is került.


A kenéshez:
5 db tojássárgája
majd
5 db tojásfehérje



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése