2014. október 2., csütörtök

Akkor jöjjön a házi mustár készítése a Kedves leírásában...





A mustármag példabeszéde:

„A mennyek országa hasonló a mustármaghoz, amelyet a földműves elültet földjébe. Ez a mag kisebb ugyan mindenféle magnál, de amikor felnő, nagyobb, mint a kerti vetemények. Valóságos fa lesz belőle, úgyhogy az ég madarai eljönnek, és ágai között laknak.”
(Máté evangéliuma 13,31-35)







Az alap recept:



Vettünk bioboltban fekete- és sima mustármagot (ott volt nagyobb kiszerelésben). 












Szárazon ledaráltuk mákdarálóban.

Majd összekevertük olajjal és borecettel, +só, +cukor, +víz

!Ezt kóstolgatni kell, hogy miből mennyi!

!Vigyázni kell mert még ilyenkor baromi erős!

Fel kell főzni. Minél tovább főzi az ember annál lágyabb lesz.

 


Az alaprecept után:
kakukkfűvel, illetve szarvasgombával mi tovább ízesítettük.

Ja még annyi, hogy először két nagyobb befőttes üvegbe öntöttünk és hagytuk állni úgy 5 napig. Minden nap át kellett keverni, mert az olaj ki tud jönni belőle.

5 nap után raktuk kis üvegekbe.




Megjegyzés:

Mi olivaolajjal késztettük, de  Ákos azt mondta lehet, hogy jobb a sima napraforgóolaj, mert annak semlegesebb az íze.



A Kedves fotói

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése