Húslevesek
búzahús sonkából (szejtánból) - vegetariánusoknak
Sonkából - húsevőknek
Őkelme a Bajuszos Párakicsapódás😋 kíséri figyelemmel a folyamatot
A tojások így főttek:
1. A tojásokat a lábasba helyezzük, és hideg vízzel felöntjük úgy, hogy az egy ujjnyival ellepje őket.
2. Közepes lángon forráspontig főzzük a tojásokat, majd a lobogó vízzel teli edényt leemeljük a tűzhelyről, és lefedjük
3. Attól függően, hogy milyen keménységű tojást szeretnénk készíteni, állni hagyjuk:
4-6 perc lágy tojás
8-10 perc közepesen kemény
12-16 kemény tojás
4. A megfelelő idő elteltével a tojásokat jeges vízbe kanalazzuk, 10-15 percig áztatjuk, majd könnyűszerrel meghámozzuk. (Forrás)
Szonja mondja: Ez akkor félórás keménytojás?!
Caprese
Tzatziki
Kalács
Kenyér
Tönkölylepényke ifj. Marcell-Ákos legénykének
Cérnametélt a levesbe
És végül tejfölös-sajtos pogácsa
Nagypéntek 16:30 és mindezek már elkészültek...
Nagyszombat
Vegetariánus
Húsos